De la mà de l’equip de Perviure indagarem en els fonaments i la construcció d’un projecte de cohabitatge, amb quatre jornades participatives destinades a persones que volen viure en una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús.
Inscripcions
Les jornades són obertes i gratuïtes però cal inscriure’s en aquest enllaç.
Cada jornada posa l’enfoc en un dels pilars bàsics. Són jornades participatives que tenen la intenció de facilitar l’enxarxar-se i conèixer persones amb interessos semblants, al mateix temps que poder obtenir eines pel cohabitatge.
1- NUSOS A ATENDRE EN EL PROCÉS PER COHABITAR
Des de l’experiència de Perviure acompanyant diferents projectes de cohabitatge hem identificat que hi han aspectes claus que hem d’atendre. Aquests tenen a veure amb els aspectes legals, econòmics, d’arquitectura i la gestió de grup.
Aquesta sessió servirà per a introduir-nos en aquests nusos que són essencials per a caminar cap a un projecte de cohabitatge. Posarem especialment la mirada en la facilitació, l’acompanyament del grup per a posar-se d’acord, atendre els reptes i donar veu a la diversitat d’experiències, coneixements i opinions.
Està pensat per a persones que han iniciat o estan en procés d’engegar un projecte de cohabitatge o que tenen interès o motivació i volen saber més de què es tracta.
Facilita: Maria Josep Lazaro de Celobert i Mireia Parera de Fil a l’agulla, membres de l’equip de Perviure
Dia: dissabte 21 o diumenge 22 d’octubre (horari pendent de confirmar)
Lloc: FESC
2- DECIDIM L’ECONOMIA I LA GOVERNANÇA DEL PROJECTE
Quan parlem d’economia entrem en un terreny que mou moltes coses. Hem de poder aportar totes el mateix o no? Podem tenir en compte la diversitat econòmica en la definició del projecte? Quin tipus de suport extern necessitem? I de finançament? Com serà quan el projecte camini i apareguin noves unitats familiars? Invertiran el mateix que nosaltres? I com ens organitzarem per a fer que això funcioni?
Aquesta serà una jornada per a reflexionar en això i més, per a poder tenir pistes que ens ajudin a tractar aquest tema i a fer-nos les preguntes clau que ens ajudin a avançar cap al cohabitatge.
Facilita: Jean F Guillemet de Coop de Mà i Mireia Parera de Fil a l’agulla, membres de l’equip de Perviure
Dia: 9 de novembre de 18h a 20:30h
LLoc: Espai Jove La Fontana
3- COM COCREAR L’ARQUITECTURA
Compartirem punts claus que hem d’atendre quan pensem en l’arquitectura del projecte.
Quins criteris hem de tenir en compte a l’hora de pensar en els materials? Com repercuteixen en l’economia? Quina volem que sigui la relació entre l’espai privat i el col.lectiu? Com acordem aquestes coses? Necessitem acompanyament?
Aprofundirem en aquests i d’altres punts, així com en el rol de l’arquitecte i el paper del grup en aquests temes.
Facilita: Diego Carrillo de Celobert i Mireia Parera de Fil a l’agulla, membres de l’equip de Perviure
Dia: 23 de novembre de 18h a 20:30h
LLoc: Espai Jove La Fontana
4- AUTOCONSTRUCCIÓ: AUTOGESTIÓ I LÍMITS
En els projectes de cohabitatge i de masoveria l’autoconstrucció i l’autogestió en els diferents camps és un aspecte clau. Quin és l’imaginari de cadascú? Què implica a la pràctica? Com es poden combinar diferents graus d’autogestió? Quins podrien ser els límits? Amb quines experteses, coneixements i habilitats comptem al grup?
Convidarem experiències i referents per emmirallar-se i que ens ajudin a pensar i imaginar el nostre propi projecte. Parlarem entre d’altres coses de l’autoacondicionament i perfectibilitat.
Facilita: Maria Josep Lázaro de Celobert i Mireia Parera de Fil a l’agulla, membres de l’equip de Perviure
Dia: 14 de desembre de 18h a 20:30h
Lloc: Can Batlló