Ciutat Vella

Aquesta sessió l’organitzarem conjuntament amb el Col·lectiu intermitent de la Ribera i comptarem amb la participació de Celobert cooperativa. A més ens explicaran dues experiències al barri: la Mula, un projecte de masoveria urbana al carrer Lluís el Piadós i Sostrecívic, una cooperativa d’habitatge al carrer Princesa.

Per començar explicarem en què consisteixen dos models alternatius d’accés a l’habitatge: les Cooperatives en cessió d’ús i la Masoveria urbana, amb l’objectiu de conèixer les seves característiques principals, avantatges i inconvenients.

Després ens explicaran les dues exsperiències existents al barri, que ens servirà per entendre amb un cas pràctic com funcionen aquests models alternatius d’accés a l’habitatge.

I per acabar, entre totes les persones participants debatrem com portar a la pràctica aquests dos models al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Intentant reconèixer que podríem fer personalment, des de les entitats i des de les institucions per facilitar-ne l’aplicació i quines eines o coneixements ens fan falta.

xarxes-ciutat-vella